ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – Σχολεία: Κάθε Τετάρτη η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε μαθητές 4 – 17 ετών

«Αν παραστεί ανάγκη θα υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

«Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ αναλυτικά τα στοιχεία για τα παιδιά από 4 έως 17 ετών που νοσούν». Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στο σχέδιο για τη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, τόνισε ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία το οποίο βασίζεται στη δυνατότητα εμβολιασμού, το ειδικό πλαίσιο λειτουργίας εντός των σχολείων αλλά και στο προαύλιο αλλά και το αυξημένο τέστινγκ.

«Παρακολουθούμε συνεχώς τα δεδομένα και ανάλογα με αυτά θα εξελίσσεται και η παρέμβαση της κυβέρνησης» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση εμβολίου

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας αλλά και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου σε περισσότερους συμπολίτες μας.

Η Επιτροπή έχει καταλήξει στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν μετά τους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται να ακολουθήσει η ομάδα των ατόμων που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button