ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σε επιφυλακή για την Αττική – Σκέψεις για σκληρό lockdown – Τι μέτρα εξετάζονται

Τι σχεδιάζουν οι αρχές εάν αυξηθούν τα κρούσματα

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να εφαρμοσθεί ένα σκληρό lockdown στην Αττική στην περίπτωση που συνεχισθεί η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και οι επιδημιολογικοί δείκτες ανατραπούν πλήρως.

Ήδη άλλωστε τα σημάδια δεν είναι καλά αφού στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός μια που ο δείκτης μεταδοτικότητας (RT) αυξήθηκε στο 1,01 στη Αττική, ενώ στη Νότια Ελλάδα ευρύτερα έχει ανέλθει στο 1,10. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά πως κινούνται τα κρούσματα: “Κορονοϊός: 265 στην Αττική, 39 στη Θεσσαλονίκη- Που εντοπίζονται τα 543 νέα κρούσματα”

Οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείο Υγείας αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται σε έντονο προβληματισμό σχετικά με το αν θα πρέπει να παρθούν νέα σκληρότερα μέτρα και αυστηρότερο lockdown στην Αττική.

Το ενδεχόμενο είναι ανοικτό πάντως ακόμη και για τις επόμενες ημέρες. Την Τετάρτη η υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ την Παρασκευή όλη η επιτροπή (32 εμπειρογνώμονες) θα συνεδριάσει για να αποφανθεί τι πρέπει να γίνει ώστε να περιορισθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα μέτρα

Στην περίπτωση πάντως που συνεχισθεί η αυξητική τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία εξετάζονται επιπλέον μέτρα ειδικά για το Λεκανοπέδιο.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, στις συζητήσεις που γίνονται τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στους κόλπους των ειδικών τίθεται ως όριο τα 1000 κρούσματα ημερησίως και η αύξηση των εισαγωγών σε ΜΕΘ αλλά και απλές κλίνες covid.

Εάν ξεπεραστεί το όριο αυτό τότε στο τραπέζι είναι να απαγορευθεί η κυκλοφορία στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα και όχι από τις 21:00 που ισχύει σήμερα ώστε να περιορισθεί η κινητικότητα.
Στην περίπτωση αυτή και τα καταστήματα θα κλείνουν νωρίτερα δηλαδή στις 17:30.

Οι κινήσεις που σχεδιάζονται πάντως θα εφαρμοσθούν με ταχείς ρυθμούς λόγω και της ανησυχίας που υπάρχει με τη διάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους στη χώρα μας.

Άλλωστε έχει διαπιστωθεί ερευνητικά ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη έχουν πολύ μεγαλύτερη επιθετικότητα σε σχέση με την αρχική μορφή του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button