ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα στην Αττική – Τι αλλάζει μέχρι 4 Οκτωβρίου

Από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έως 4 Οκτωβρίου, λαμβάνονται τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην Αττική λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα στην Αττική – Τι αλλάζει μέχρι 4 Οκτωβρίου

Σε νέα τροχιά μέτρων μπαίνει από σήμερα η Αττική αφού τα αυξημένα κρούσματα οδήγησαν τις αρχές να προσθέσουν περιορισμούς στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στην περίπτωση που δεν περιορισθεί η διασπορά του κορονοϊού στην πρωτεύουσα τις επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε ακόμη και την ενεργοποίηση εκ νέου των sms που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Πάντως το ζήτημα είναι πως στο ενδεχόμενο της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων θα πιεστεί το σύστημα υγείας, το οποίο ήδη παρουσιάζει ανησυχητικά σημάδια. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι συμβαίνει στις εντατικές και τα νοσοκομεία: «Κορονοϊός: Γεμίζουν ασφυκτικά οι Εντατικές στην Αττική και τα νοσοκομεία αναφοράς – Όλες οι ελλείψεις»

Όλα τα μέτρα

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης από σήμερα τα νέα μέτρα στην Αττική είναι τα εξής:

-Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Αναστέλλονται οι συναυλίες, τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους.

-Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.

-Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 άτομα σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες .

Με στόχο την προστασία των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή είναι 65 ετών και άνω, συστήνεται:

-Nα περιορίσουν τις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες λαμβάνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας,

-Nα αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος,

-Nα αποφεύγουν τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον, για την Αττική αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Τέλος, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως. Διαβάστε ΕΔΩ : «Κορονοϊός: Ποιοι ασθενείς μπορούν να εργάζονται από το σπίτι – Όλες οι κατηγορίες για τηλεργασία»

Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για το Δημόσιο τομέα στις 7:00, στις 8:00 και στις 9: 00 το πρωί.

Με μάσκες στους χώρους εργασίας

Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του Ιδιωτικού τομέα σε τέσσερα κύματα εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.

Σαρωτικοί έλεγχοι και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας στους χώρους εργασίας, δηλαδή την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Εκτεταμένοι έλεγχοι rapid test από συνεργεία ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button