ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σε rapid test όλο το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό 10 θετικών κρουσμάτων

Όλες οι Κλινικές του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά ενώ αναβλήθηκαν μόνο τα χειρουργεία της Οφθαλμιατρικής Κλινικής

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Σε rapid test όλο το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό 10 θετικών κρουσμάτων

Μεγάλη κινητοποίηση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μετά τον εντοπισμό δέκα θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό του νοσοκομείου

Στο πλαίσιο αυτό το υπ. Υγείας απέστειλε 1.500 rapid tests χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ελεγχθεί όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η απόφαση λήφθηκε για την αποφυγή της διασποράς στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο αναφοράς της βορείου Ελλάδας, έπειτα από την επιβεβαίωση 10 θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Έτσι από το πρωί σήμερα, πραγματοποιείται rapid test σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και εντός της ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε πάνω από 1.500 εργαζόμενους.

Κανονικά η λειτουργία του νοσοκομείου

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε χθες 105 τεστ στο προσωπικό, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, ενώ έγιναν και 167 τεστ PCR από τους μοριακούς αναλυτές του Νοσοκομείου, εκ των οποίων τα 166 ήταν αρνητικά.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, όλες οι Κλινικές του Νοσοκομείου λειτουργούν, τα τακτικά χειρουργεία διεξάγονται κανονικά και η εφημερία που έχει σήμερα το ΑΧΕΠΑ εξελίσσεται ομαλά. Αναβλήθηκαν μόνο τα χειρουργεία της Οφθαλμιατρικής Κλινικής για προληπτικούς λόγους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button