ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδίΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορoνοϊός: Σε ύφεση η πανδημία στην Ελλάδα – Από 0-17 ετών το 25% των νέων κρουσμάτων

Ο κορονοϊός φαίνεται ότι «χτυπάει» περισσότερο τους ανήλικους 0 - 17 ετών.

Προβληματισμό εξακολουθούν να προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα όσον αφορά τη διασπορά στους ανήλικους. Έτσι αν και η πορεία της πανδημίας σε αυτή τη φάση δείχνει ότι είναι σε ύφεση ο κορονοϊός φαίνεται ότι «χτυπάει» περισσότερο τους ανήλικους 0 – 17 ετών.

Αυτή τη στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Όπως σημείωσε την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υπογράμμισε ότι δεν επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ δήλωσε ότι στις ηλικίες από 0-17 ετών ανήκει το 20-25% των νέων κρουσμάτων.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι κάθε μέρα γίνονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί και μπορούν να πειστούν ακόμα περισσότεροι να εμβολιαστούν.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button