ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Σκέψεις για επιστροφή στο click away στις κόκκινες περιοχές και τοπικά lockdown – Όλα τα σενάρια

Ανατροπές φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας

Άκρως προβληματισμένοι είναι οι ειδικοί και η κυβέρνηση καθώς η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες κυρίως λόγω του λιανεμπορίου, είναι πιθανό να φέρει ανατροπές στην αγορά.

Ήδη οι ειδικοί ετοιμάζουν νέες εισηγήσεις ειδικά για τις κόκκινες περιοχές όπου όλα πλέον είναι ανοικτά καθώς όλοι φοβούνται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων

Νέα μέτρα στις κόκκινες περιοχές

Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η επιστροφή του click away στις κόκκινες περιοχές μεταξύ αυτών και στην Αττική. Άλλωστε η Αττική είναι ανάμεσα στις κόκκινες περιοχές της χώρας που φοβίζουν τους ειδικούς αλλά και την κυβέρνηση δεδομένου ότι είναι το οικονομικό κέντρο της χώρας. Δείτε ΕΔΩ όλες τις περιοχές που ανησυχούν: «Κικίλιας: Αυτές είναι οι κόκκινες περιοχές που βράζουν από κρούσματα»

Ο κορονοϊός μείωση δραματικά την κίνηση στα καταστήματα

Στην περίπτωση που οι ειδικοί καταλήξουν σε νέα αυστηρότερα μέτρα στις κόκκινες περιοχές, θα μπουν και πάλι λουκέτα στην αγορά έστω κι αν τα καταστήματα άνοιξαν μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Τα τοπικά lockdown

Ούτως ή άλλως όμως φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνεχίσει την εφαρμογή αυστηρών τοπικών lockdown κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον ίδιο τον Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ήδη υπάρχουν μεγάλες περιφερειακές ενότητες που σήμερα παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και θα μπουν σε νέους περιορισμούς αφού η κυβέρνηση έχει λάβει τις αποφάσεις της.

Άλλωστε σήμερα οι 5 επιδημιολόγοι της επιτροπής των 32 ατόμων αναμένεται να συνεδριάσουν για να εκτιμήσουν την κατάσταση επιδημιολογικά ώστε να μπορέσουν να αποφανθούν. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι ειδικοί για να εκτιμήσουν την κατάσταση – Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις για τα σχολεία»

Μετά τη σχετική εκτίμηση, θα συνεδριάσει ολόκληρη η επιτροπή των 32 επιστημόνων ώστε να καταλήξει στις εισηγήσεις της έπειτα από ψηφοφορία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button