ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Στα 54.000 τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα – Γιατί πρέπει να πηγαίνουμε άμεσα στο γιατρό με τα πρώτα συμπτώματα

Συνεχώς αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τον κορονοϊό που παρουσιάσθηκαν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου σήμερα στην επικράτεια υπάρχουν συνολικά 54.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού.

Γεγονός που σημαίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην χώρα μας είναι ιδιαιτέρως υψηλό. Κάτι που φαίνεται και από τις συνεχείς εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Είναι ενδεικτικό ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα – σύμφωνα με τη κ.Παπαευαγγέλου – έχασαν τη ζωή τους 64 άτομα κάτω των 60 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

“Μην αργείτε να πάτε στον γιατρό”

Από την άλλη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έκανε έκκληση να σπεύδουμε στον γιατρό όταν έχουμε συμπτώματα διότι συχνά όπως είπε είναι αργά όταν φθάνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία.

“Και το δεύτερο πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να πηγαίνουμε έγκαιρα στο γιατρό αν αρχίσουμε και έχουμε συμπτώματα. Δηλαδή, δεν περιμένουμε 8 μέρες με πυρετό και δύσπνοια για να πάμε στο νοσοκομείο. Πάμε νωρίτερα για να προλάβουν οι γιατροί να μας δουν.

Στο γιατρό της περιοχής, στο Περιφερικό Ιατρείο, σε έναν ιδιώτη γιατρό, σε κάποιον γιατρό να μας δει αν έχουμε συμπτώματα. Είναι σημαντικό, ειδικά στη Β. Ελλάδα, οι ασθενείς πηγαίνουν αργά και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πηγαίνουν αργά και είναι δύσκολο να γίνουν εύκολα καλά” σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Γκάκα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button