ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Αττικής –  Ασφυξία στις ΜΕΘ

Υπό ασφυκτική πίεση το ΕΣΥ λόγω νέων εισαγωγών ασθενών και διασωληνωμένων

Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώνεται σχεδόν κάθε ημέρα από τον ΕΟΔΥ έχει επιβαρύνει σημαντικά το ΕΣΥ

Πλέον η πίεση που δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι ασφυκτική λόγω νέων εισαγωγών ασθενών και διασωληνωμένων. Ήδη η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 90% ενώ νοσηλεύονται 379 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Σωτήρια, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ αφού και τα 84 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κατειλημμένα. 

Στο κόκκινο είναι όμως και το ΕΚΑΒ το οποίο  σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί κάθε ημέρα περίπου 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών.

Πάντως ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί, το γεγονός ότι 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι πλέον από 45 έως 65 ετών, ενώ στην ίδια ηλικιακή ομάδα είναι και αρκετοί διασωληνωμένοι.

Νέες κλίνες

Μάλιστα σε σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ αποφασίστηκε να παραχωρηθούν ακόμη 70 κλίνες ΜΕΘ που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορονοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου τόνισε ότι το ΕΚΑΒ είναι σε 24ωρη υπηρεσία προκειμένου να κατανείμει τα περιστατικά covid 19 σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, διαθέτοντας τον στόλο των ασθενοφόρων του και τα πληρώματα του που βρίσκονται σε μέγιστη ετοιμότητα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button