ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Στο τραπέζι καθολικό lockdown – Συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι

Αύριο Τετάρτη η σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Αρχική > ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ > Κορονοϊός: Στο τραπέζι καθολικό lockdown – Συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα 2 Φεβρουαρίου οι επιδημιολόγοι, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις ώστε να αναχαιτιστεί περαιτέρω πιθανή κλιμάκωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, παρά το lockdown, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι επεξεργάζονται  μια σειρά από μέτρα. Έτσι έρχεται ξανά στο τραπέζι πρόταση για καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου. Άλλωστε το κλίμα διαφάνηκε από το πρωί κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα απ’ όλες τις περιοχές της χώρας. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες: Κορoνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική – Συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι σήμερα μόνο στην Αττική ανακοινώθηκαν 1.159 νέα κρούσματα, ενώ οι κλίνες ΜΕΘ στην πρωτεύουσα μειώνονται δραματικά. Την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι φτάνουν τους 422.

Πάντως τα συμπεράσματά τους  θα τεθούν αύριο υπόψιν όλων των μελών της Επιτροπής, οι οποίοι θα κληθούν να εισηγηθούν και πάλι μέτρα και λύσεις για την αναχαίτιση της επιδημίας!

Έρχεται μπλόκο στο ”6”

Στο πλαίσιο αυτό ένα από τα μέτρα που έχει πέσει στο τραπέζι και έτοιμο είναι να εφαρμοστεί είναι ο κωδικός “6” που αποστέλλουν οι πολίτες στο πενταψήφιο 13033 να μην ισχύει για τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική είναι επιβαρυμένα και αναζητούνται λύσεις έτσι ώστε να μειωθεί η μεγάλη κινητικότητα που παρουσιάζεται στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button