ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Στο “τραπέζι” πιο σκληρό lockdown σε Δυτική Αττική και 10 νομούς

Έκτακτα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση

Το σχέδιο τοπικών καθολικών lockdown φαίνεται να βγαίνει από το συρτάρι της κυβέρνησης, καθώς η επιδημιολογική εικόνα σε Δυτική Αττική και δέκα νομούς της χώρας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Μετά από 40 ημέρες lockdown σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν ακόμα περιφέρειες που εκπέμπουν SOS, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού δεν δείχνουν να υποχωρούν. Δυτική Αττική, Κοζάνη και Ροδόπη είναι οι τρεις πιο επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές, που προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίαση φαίνεται να αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα lockdown τύπου Μαρτίου στις δύο συγκεκριμένες περιοχές με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ, ενώ τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν επίσης κάποιοι όμοροι δήμοι στη Δυτική Αττική. Έτσι σήμερα Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τα έκτακτα μέτρα για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι κόκκινες περιοχές

Εκτός από τη Δυτική Αττική και η Κοζάνη προβληματίζει ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ξεκίνημα του lockdown η Κοζάνη μετρούσε 33 κρούσματα (08/11) και ενάμιση μήνα μετά έχει σχεδόν σταθεροποιηθεί σε αριθμούς άνω των 60.

Επίσης παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. «Υπάρχουν περιοχές, όπως για παράδειγμα η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, που μας ανησυχούν. Βλέπουμε στα νοσοκομεία της, Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης ότι αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button