ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Σαντορίνη – Ετοιμάζονται αυστηρά μέτρα – Επιτόπου ο ΕΟΔΥ

Σε συναγερμό οι αρχές για τη Σαντορίνη- Εσπευσμένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Συναγερμός στη Σαντορίνη – Ετοιμάζονται αυστηρά μέτρα – Επιτόπου ο ΕΟΔΥ

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές με αφορμή το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται στη Σαντορίνη.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, το υπουργείο υγείας είναι επί ποδός καθώς λίγο μετά τις γιορτές άρχισαν να καταγράφονται αυξημένα κρούσματα στο νησί.

Να σημειωθεί πως στη Σαντορίνη ελάχιστοι κάτοικοι μένουν το χειμώνα στο νησί, σε σύγκριση με τους χιλιάδες τουρίστες και εργαζόμενους που υπάρχουν το καλοκαίρι.

Ο ΕΟΔΥ

Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, τα κρούσματα στο νησί άρχισαν να αυξάνονται μετά τις γιορτές και κοντά στις 10 Ιανουαρίου. Τοπικές αρχές αποδίδουν την αύξηση αυτή πιθανώς στη μετακίνηση κατοίκων σε μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να περάσουν τις γιορτές.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, δεδομένου ότι τα τελευταία δυο 24ωρα έχουν καταγραφεί επισήμως τουλάχιστον 10 κρούσματα. Εάν υπολογίσει κανείς και τους ασυμπτωματικούς αλλά και τη διασπορά που γίνεται από κάθε κρούσμα, τότε το επιδημιολογικό φορτίο καθίσταται άκρως αυξημένο για ένα τέτοιο νησί.

Στη Σαντορίνη σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μεταφέρουν πηγές στο HealthReport.gr προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ στους κατοίκους, για να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς.
Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι τοπικοί παράγοντες καταγγέλλουν υποεκτίμηση της κατάστασης αλλά και μη καταγραφή όλων των κρουσμάτων, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Έρχονται μέτρα

Στο μεταξύ εάν διαπιστωθεί ότι η Σαντορίνη παρουσιάζει ανησυχητικά υψηλό ιικό φορτίο, το υπουργείο υγείας έχει δώσει εντολή να εφαρμοσθούν σκληρά περιοριστικά μέτρα ώστε να περιορισθεί η πιθανή περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Τα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο νοσοκομείο Σαντορίνης νοσηλεύονται 4 ασθενείς με covid με υποβοήθεια οξυγόνου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button