ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Συνεχίζεται η σύγχυση με τα υποχρεωτικά τεστ στους υγειονομικούς – Όλα τα προβλήματα

Με δυσκολίες διεξάγεται ο εργαστηριακός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλους τους υγειονομικούς

Συνεχίζονται τα προβλήματα και οι δυσκολίες για τη εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Υγείας να κάνουν υποχρεωτικά τεστ για τον κορονοϊό, όλοι οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Μπορεί η αρχική σκέψη να ήταν ορθή για να προστατευθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και κυρίως οι εργαζόμενοι σε αυτές, ωστόσο η κακή οργάνωση αλλά και οι ελλείψεις σε μηχανήματα ελέγχου δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες.

Τα τεστ στις πτήσεις εξωτερικού για τον κορονοϊό

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι παρά τις διορθώσεις που επιχειρήθηκαν από τις δύο μεγάλες Υγειονομικές Περιφέρειας (1η και 2η ΥΠΕ), τα προβλήματα δεν έχουν εκλείψει. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Κορονοϊός: Αλλάζει ο τρόπος που θα κάνουν τα υποχρεωτικά τεστ οι υγειονομικοί που γυρίζουν από άδεια- Νέες διευκρινίσεις»

Τα προβλήματα

Μία από τις βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί είναι ότι δεν μπορούν ακόμη να βρουν δημόσια μονάδα υγείας για να υποβληθούν σε τεστ. Μάλιστα εάν είναι τυχεροί και βρουν νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας με μηχάνημα PCR, αλλά και ελεύθερο ραντεβού, σε πολλές περιπτώσεις τους ζητούν ακόμη και παραπεμπτικό. Κάτι που άλλωστε ήταν ασαφές στη σχετική υπουργική απόφαση.

Τα τεστ στις πτήσεις εξωτερικού για τον κορονοϊό

Οι επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων από την άλλη, που είναι υπεύθυνες για τη διαδικασία, πολύ συχνά προσπαθούν να αποφύγουν κι άλλο φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα όμως να μη διευκολύνεται ο εργαστηριακός έλεγχος για τους υγειονομικούς.

Ούτως ή άλλως όμως οι δημόσιες μονάδες υγείας με μοριακούς αναλυτές είναι λίγες, ενώ λόγω των πολλών τεστ που πραγματοποιούν, τα αποτελέσματα βγαίνουν συνήθως από 2 έως και 4 ημέρες, όπως έχει καταγγείλει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Και βέβαια το χειρότερο είναι πως πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά τους λόγω των δυσκολιών αυτών, χωρίς να έχουν κάνει το απαραίτητο τεστ.
Να σημειωθεί πάντως πως πολλοί ειδικοί έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για πιθανή διασπορά του κορονοϊού στα νοσοκομεία, όπως έγινε και πρόσφατα στη Λάρισα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button