ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι ειδικοί για lockdown αλά Αττική σε Εύβοια, Αχαΐα, Ρέθυμνο- Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη

Έρχονται νέα πιο σκληρά μέτρα για Αχαϊα, Ρέθυμνο και Εύβοια

Νέα σύσκεψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για την Αχαΐα, το Ρέθυμνο, την Εύβοια και τη Θεσσαλονίκη και να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Θεσσαλονίκη θεωρείται ιδιαίτερη περίπτωση καθώς από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η κατάσταση ναι μεν είναι ανησυχητική, αλλά όχι τόσο επιβαρυμένη.

Από την άλλη η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια έχει χτυπήσει «κόκκινο» στους ειδικούς και έτσι δεν αποκλείεται να να εισηγηθούν καθολικό lockdown για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Είναι ενδεικτικό πως η Αχαΐα με βάση τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορονοϊού και η Εύβοια 35.

Να υπενθυμιστεί εδώ πως σε σκληρό lockdown έχει επιβληθεί ήδη μόνο στην πόλη της Πάτρας και όχι στην Αχαΐα.

Όσο για το Ρέθυμνο, στην περιφέρεια της Κρήτης εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν ακόμη 12.

Βάση των ίδιων στοιχείων του ΕΟΔΥ τις τελευταίες δύο ημέρες, η συμπρωτεύουσα επέστρεψε στον τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, με 101 μολύνσεις την Τετάρτη και 129 το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Πάντως οι τελικές αποφάσεις των 32 ειδικών θα ανακοινωθούν το απόγευμα σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button