ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Τα 5 νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι – Τι θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι

Νέα μέτρα αναμένεται να αποφασίσουν τα επόμενα 24ωρα οι ειδικοί του υπουργείου υγείας

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Τα 5 νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι – Τι θα αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι

Πέντε νέα μέτρα έχουν πέσει για τα καλά στο τραπέζι και θεωρείται πιθανό να εφαρμοσθούν άμεσα και πριν εκπνεύσει ακόμη το 15ημερο που θα κρίνει την αποτελεσματικότητα των τελευταίων μέτρων που ελήφθησαν.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται μάλιστα να ψηφίσει σχετικά τα επόμενα 24ωρα πριν εισηγηθεί στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα, ειδικά στις περιοχές που μπορεί να αλλάξουν άμεσα χρώμα και επίπεδο επικινδυνότητας. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγραψε το HealthReport.gr: “Κορονοϊός: Σε 10 μέρες η απόφαση για νέα μέτρα ή όχι – Τι θα κρίνει την απόφαση”

Τα 5 μέτρα

Η πρόταση για τα νέα μέτρα έχει ήδη τεθεί επισήμως στη επιτροπή των ειδικών η οποία θα κληθεί να ψηφίσει.

1: Ένα από τα βασικά μέτρα που αναμένεται να υιοθετηθούν στην περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα είναι ο περιορισμός μετακίνησης από τη μία περιοχή στην άλλη ειδικά όταν αφορά σε κόκκινες ή πορτοκαλί περιοχές.

Όπως μάλιστα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας: «Είναι μέσα στα μέτρα που συζητήσαμε και σήμερα στην Επιτροπή και θα τοποθετηθούμε και με ψηφοφορία. Είναι από τα μέτρα που συζητάμε».

2: Οι ειδικοί της επιτροπής αναμένεται να αποφασίσουν σύντομα και για το αν θα εφαρμοσθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις περιοχές που σήμερα έχουν κίτρινο χρώμα και δεν εφαρμόζεται το μέτρο.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος σημείωσε πως είναι μέσα στα μέτρα που συζητά η επιτροπή και αναμένεται να ψηφίσει σχετικά. «Αυτή τη στιγμή η μάσκα είναι το καλύτερο και το πιο απλό μέτρο. Και όταν εφαρμόζεται οριζόντια βοηθάει τουλάχιστον ένα 40%» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

3: Ένα άλλο βασικό μέτρο αφορά στο ωράριο στην εστίαση, όπου είναι πιθανό να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες. Σήμερα κλείνουν στις 12:00 τη νύχτα στις κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές.

Στόχος να περιορισθεί περαιτέρω η κίνηση στους δρόμους από τους θαμώνες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

4: Επίσης αυτό που διακυβεύεται πλέον είναι να γίνεται νωρίτερα η απαγόρευση κυκλοφορίας από 12:30 τη νύχτα που είναι σήμερα, με στόχο να περιοριστεί η αύξηση στα κρούσματα από τον κορονοϊό.

5: Άλλο ένα νέο μέτρο αφορά στην τηλεργασία. Υπάρχει εισήγηση για να αυξηθεί το ποσοστό στην τηλεργασία, ενώ ήδη στη Αττική το μέτρο έχει επεκταθεί χρονικά. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ: «Κορονοϊός: Παρατείνεται η τηλεργασία στην Αττική»

Με μάσκες στους χώρους εργασίας

Η επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει τα επόμενα 24ωρα και τα νέα μέτρα θα εφαρμοσθούν τις επόμενες ημέρες εάν αποφασισθούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button