ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Kορονοϊός – Θεσσαλονίκη: «Όχι» σε lockdown και σε νέα μέτρα – Αυστηρές προειδοποιήσεις από Πλεύρη

Δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων, λέει ο Πλεύρης

Απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο λήψης  νέων περιοριστικών μέτρων και lockdown στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και νοσηλειών στα νοσοκομεία της πόλης.

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς. Ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λένε. Τίθεται θέμα της επίσκεψης για να προλάβουμε τα δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας είχε ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων και των δυο υγειονομικών περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα, του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου.

Ο υπουργός Υγείας

Πλεύρης: Τι είπε για τις αποδοκιμασίες εναντίον του

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο υπουργός ανέφερε πως «η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί, αλλά για τους υγειονομικούς και όσους έχουν ευάλωτες ομάδες που φροντίζουν η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει ότι μεταξύ της ατομικής επιλογής και της δημόσιας υγείας επικρατεί η δημόσια υγεία».

Ο υπουργός κάλεσε τους υγειονομικούς να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κάνουν έστω και τώρα την πρώτη δόση για να επιστρέψουν στην εργασία τους, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική».

Πριν από τη σύσκεψη, εξάλλου, ο κ. Πλεύρης συναντήθηκε με πενταμελή αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, οι οποίοι του ζήτησαν να πάρει πίσω τις αναστολές, με τον υπουργό να τους τονίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button