ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από αύριο στην εστίαση – Ποια καταστήματα ανοίγουν

Ανοίγουν και καταστήματα εστίασης που ήταν κλειστά αφού χαλαρώνουν κι άλλο τα μέτρα

Συνεχίζεται η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, αφού πλέον ελάχιστοι είναι οι περιορισμοί που ισχύουν ενώ πλέον η εστίαση θα έχει και μουσική.
Από αύριο Σάββατο πάντως ξεκινούν νέες απελευθερώσεις που αφορούν κυρίως στην εστίαση, που θα επιτρέψουν σε περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και μπαρ να ανεβάσουν ρολά.

Τι αλλάζει στην εστίαση

Ειδικότερα με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης που ελήφθησαν έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας:

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας, επεκτείνεται κατά μια ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί, όπως και σήμερα, μέχρι τις 5:00 το πρωί. Γεγονός που σημαίνει πως τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να μένουν ανοικτά μία ώρα περισσότερο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την 1η Ιουλίου, και με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
Προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στην εστίαση που μπορεί να διευκολυνθεί από τη μουσική, τα ελεγκτικά όργανα ξεκινούν σαφάρι ελέγχων αφού σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

copyright: Pixabay

Παράλληλα ανεβάζουν ρολά από αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος, καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Τι αλλάζει σε θέατρα και συναυλίες

Επίσης από το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6:00 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος, από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Άρχισαν τα πρώτα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Πού θα επιτρέπονται τα πανηγύρια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button