ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Τι είπε ο Κοντοζαμάνης για τα τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό

Νέες διευκρινήσεις από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σε όσα αποκαλύφθηκαν για την ανάθεση των τεστ κορονοϊού σε ιδιωτικό διαγνωστικό

Το κόστος για τη διεξαγωγή του εργαστηριακού ελέγχου στον ιδιωτικό τομέα είναι ενιαίο για το κράτος με κοινό τιμολόγιο, σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί ανάθεσης των τεστ κορονοϊού σε συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, για όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι πλέον το κόστος στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τη αρχή της πανδημίας, ενώ εξήγησε ότι τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν τη μέθοδο της «δεξαμενοποίησης», προκειμένου να περιορίζουν το κόστος. (σ.σ.: πρόκειται για μέθοδο όπου αναλύονται σε ένα αντιδραστήριο περισσότερα από ένα δείγματα).

Ο υφυπουργός Υγείας πάντως τόνισε πως το τεστ είναι δωρεάν για όλους στη χώρα, ενώ πραγματοποιούνται όσοι εργαστηριακοί έλεγχοι χρειάζονται. «Δεν σταμάτησαν ποτέ τα τεστ» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά πάντως τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι «κάνουμε χρήση όλων των διαθέσιμων πόρων τόσο δημόσιων όσο και του ιδιωτικού τομέα για να εξασφαλίσουμε τα τεστ αλλά στο χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button