ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Τι φοβούνται οι αρχές για καθηγητές και μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων

Ανησυχία στις υγειονομικές αρχές όσο πλησιάζει η μέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, αφού οι φόβοι εστιάζονται στη πιθανή αύξηση των κρουσμάτων

Αύξηση των περιστατικών covid-19 περιμένουν οι ειδικοί μετά το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου. Γι αυτό και οι υγειονομικές αρχές επιχειρούν να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας στα σχολεία ώστε να περιορισθεί όσο το δυνατόν η διασπορά.

Γι αυτό άλλωστε και αναμένεται να οργανωθούν από το υπουργείο Υγείας ειδικά εκπαιδευτικά μαθήματα για τη χρήση μάσκας αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας στα σχολεία, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων. Διαβάστε ΕΔΩ τι ετοιμάζεται: «Κορονοϊός: Με ειδική εκπαίδευση για τα μέτρα προστασίας η επιστροφή των μαθητών στα θρανία»

Οι ανησυχίες  για τους καθηγητές

Παρ αυτά υπάρχει έντονη ανησυχία για μια πιθανή κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων καθώς μετά από καιρό θα υπάρχει για πρώτη φορά «ανάμειξη» μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού.

Να σημειωθεί ότι συνολικά στη χώρα υπάρχουν περίπου 1.400.000 μαθητές και 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, σε συνολικά 13.000 σχολικές μονάδες.
Και το ζήτημα είναι ότι δάσκαλοι και καθηγητές λόγω των ελάχιστων προσλήψεων που έχουν γίνει, είναι μεγάλοι σε ηλικία.

Όμως και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι απασχολούνται στα σχολεία και κυρίως όσοι είναι μεγάλης ηλικίας ανησυχούν για την εξέλιξη της πανδημίας, αφού σχεδόν το 50% των δασκάλων και καθηγητών είναι πάνω από 50 ετών.

Αν προσθέσει κανείς και τους αμφισβητίες της μάσκας, τότε το μίγμα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό. Διαβάστε ΕΔΩ όλους τους φόβους των αρχών: «Κορονοϊός: Φόβοι των αρχών για εντάσεις στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις αντιδράσεις γονέων για τις μάσκες»

Πάντως οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θεωρούν πως οι μέρες αμέσως μετά το άνοιγμα των σχολείων θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για το τι θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button