ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Τι θα γίνει με τη μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Όλα τα νέα σενάρια για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση έχει εξελιχθεί τελικώς το θέμα της μετακίνησης εκτός Νομού το Πάσχα.
Παρότι μέχρι τότε αναμένεται να έχουν ανοίξει πολλές δραστηριότητες, κυβερνητικά στελέχη μεταφέρουν στο HealthReport.gr, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα, γι αυτό και δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει σχετικά.

Το δίλημμα

Ειδικότερα όπως περιγράφουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, το δίλημμα εστιάζεται στο γεγονός ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει δοθεί το πράσινο φως να ανοίξει ο τουρισμός έστω και πιλοτικά με ορισμένες χώρες. Άλλωστε επισήμως η τουριστική περίοδος ξεκινά στις 14 Μαΐου αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση, μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα (εντός του Απριλίου) με χώρες όπως είναι το Ισραήλ.

Έτσι στην περίπτωση που δεν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός Νομού στους κατοίκους της χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα θα δοθεί η έγκριση στους πρώτους τουρίστες να έρθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με αρνητικό τεστ, είναι πιθανό να προκληθεί κοινωνική αναταραχή και να πληγεί το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης.

Το ζήτημα αυτό φαίνεται να προβληματίζει δεόντως στελέχη της κυβέρνησης, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, αφού ήδη οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αρνητικές γνώμες για τη διαφοροποίηση που σχεδιάζει η κυβέρνηση μεταξύ τουριστών και μονίμων κατοίκων.

Είναι και ο λόγος που επιδιώκεται να ανοίξει στα μέσα Απριλίου η εστίαση, ώστε αυτό να μην γίνει τον Μάιο μετά το Πάσχα και προκληθούν κοινωνικές αντιδράσεις, αφού πολλοί είναι εκείνοι που σημειώνουν ότι οι Έλληνες…πορεύονται και προετοιμάζουν τη ζωή τους με βάση τα σχέδια των τουριστών.

Οι φόβοι

Από την άλλη τα κυβερνητικά στελέχη φοβούνται πως αν δοθεί το πράσινο φως για μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα, είναι πιθανό να υπάρξει μεγάλη διασπορά σε περιοχές και χωριά που σήμερα παρουσιάζουν καλή επιδημιολογική εικόνα. Στην περίπτωση αυτή θα φουντώσει και πάλι η επιδημία στη χώρα μας και οι επιπτώσεις θα είναι εκτός από υγειονομικές και οικονομικές, καθώς λίγες ημέρες μετά σχεδιάζεται να ανοίξει ο τουρισμός.

Πάντως πηγές του HealthReport.gr επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα διακινδυνέψει την επιτυχία του τουρισμού με τις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό το Πάσχα, γι αυτό θεωρείται πιθανό να μην επιτραπούν.

Ωστόσο στην περίπτωση κατά την οποία το ιικό φορτίο στη χώρα μας είναι μειωμένο σημαντικά μέχρι τέλος Απριλίου και η επιδημιολογική εικόνα είναι ικανοποιητική, όλα είναι ανοικτά, αναφέρουν οι ίδιοι πηγές του HealthReport.gr.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button