ΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα – Οι εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού

Όλες οι αλλαγές σε μετακινήσεις εντός των πόλεων και εκτός νομού

Εξαιρετικά αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τόσο για την τήρηση των μέτρων στην Αττική όσο και στις μετακινήσεις εκτός των Δήμων αλλά και εκτός νομού.

Τις ημέρες του Πάσχα μάλιστα αναμένεται να περιορισθούν περαιτέρω οι εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού, προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική έξοδος, με κίνδυνο να υπάρξει διασπορά του κορονοϊού στην επαρχία. Κάτι για το οποίο εξάλλου αποφασίσθηκε να μην επιτραπεί η διαπεριφερειακή μετακίνηση.

Οι όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης, εάν αυτές ληφθούν τελικά, για περιορισμό των εξαιρέσεων για μετακίνηση εκτός νομού, αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα.

Οι εξαιρέσεις

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα υπάρχουν εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού, οι οποίοι πιθανώς και θα περιορισθούν.

Μέχρι στιγμής η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για έξι λόγους:

-Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν.

-Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

-Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

-Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.

-Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.

-Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν (πιθανώς αυτή η εξαίρεση θα απαλειφθεί εν μέσω Πασχαλινών διακοπών και των φοιτητών).

Μετακινήσεις εκτός Δήμων

Όλη τη Μεγάλη εβδομάδα πάντως και μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, όπως ισχύει σήμερα.

Εκτός του Δήμου που διαμένουν οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν μόνο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Το ωράριο

Ταυτόχρονα αλλαγές υπάρχουν και στο ωράριο κυκλοφορίας τις ημέρες του Πάσχα.
Ειδικότερα τη Μεγάλη Εβδομάδα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βραδύ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα – που ανοίγει επίσημα και η εστίαση – το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ. Δείτε ΕΔΩ πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες: “Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργούν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Βδομάδα και πώς θα γίνει ο Επιτάφιος- Το ωράριο και ο αριθμός των πιστών”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button