ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: To εμβόλιο της Pfizer παρέχει 90% προστασία από τον κορονοϊό

Ελπίδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας απο το εμβόλιο που μπορεί να κυκλοφορήσει άμεσα

To εμβόλιο Pfizer παρέχει 90% προστασία από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την εταιρεία.
Μέχρι το τέλος του μήνα σχεδιάζουν να καταθέσουν αίτηση έγκρισης εκτάκτου ανάγκης για το πρώτο εμβόλιο του κορονοϊού που θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά οι εταιρείες Pfizer και BioNTech, καθώς όπως ανακοίνωσαν σήμερα, το εμβόλιό τους παρέχει 90% προστασία έναντι της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με το BBC το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 43.500 εθελοντές από έξι χώρες, και δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό για την ασφάλειά του.

Εφόσον το εμβόλιο έχει αποδείξει τόσο υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, είναι πιθανό να κυκλοφορήσει και πριν το τέλος του έτους, καθώς οι Pfizer έχει δηλώσει ότι υπάρχουν ήδη εκατομμύρια δόσεις συσκευασμένες και έτοιμες προς χρήση.

Το εμβόλιο αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές στον κόσμο, ενώ θεωρείται από τους επιστήμονες ο καλύτερος τρόπος για τη λήξη των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί στις ζωές μας και επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 εμβόλια στο τελικό στάδιο κλινικών δοκιμών, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύονται τα αποτελέσματά του, αναφέρει το BBC.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button