ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Το lockdown στην Αττική θα κριθεί σε μία εβδομάδα – Τι μέτρα θα προηγηθούν

Το χρονικό διάστημα που αναμένουν οι αρχές προκειμένου να κριθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων

Σε αναμονή για την αποτελεσματικότητα των μέτρων στην Αττική μέχρι τέλος της άλλης εβδομάδας είναι οι αρχές και οι ειδικοί, οπότε και θα αποφασίσουν για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ή όχι.

Τις ημέρες εκείνες θα κριθεί και αν θα πέσει ξανά στο τραπέζι το θέμα ενός πιθανού νέου lockdown στην Αττική. Παρά τα έντονα σενάρια των τελευταίων 24ωρων, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, σημειώνουν πως δεν τίθεται ακόμη θέμα lockdown στο Λεκανοπέδιο, αφού πρώτα θα πρέπει να διαπιστωθεί η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας μετά την επιβολή των νέων περιορισμών.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα επικρατεί πυρετός προετοιμασίας στο ΕΣΥ ακριβώς επειδή τα κρούσματα ειδικά στην Αττική παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Δείτε ΕΔΩ πόσα εντοπίσθηκαν σε όλη τη χώρα με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ: «Κορονοϊός: Η γεωγραφική κατανομή των 358 νέων κρουσμάτων σήμερα 23 Σεπτεμβρίου»

Ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Πάντως εάν η επιδημιολογική καμπύλη συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία ειδικά στην Αττική, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για επιβολή νέων μέτρων αλλά και μίνι lockdown το οποίο όμως θα έχει μία κλιμακωτή μορφή, περιγράφουν πηγές στο HealthReport.gr.

Ανάμεσα στις προτάσεις είναι να υπάρξουν αρχικά περιορισμοί στους ηλικιωμένους που κινδυνεύουν και περισσότερο από τον κορονοϊο και στη συνέχεια εάν κριθεί απαραίτητο να υπάρξει επέκταση του μέτρου.

Βέβαια στην πρόταση αυτή υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις επειδή εμπεριέχει μία ρατσιστική τακτική απέναντι στους μεγαλύτερους ανθρώπους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr. Γι αυτό σε πρώτη φάση θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για πλήρη περιορισμό των μετακινήσεων των μεγαλύτερων συμπολιτών μας.

Κάτι που ούτως ή άλλως έκανε και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είπε: «Μαγιορκίνης: Στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα φανεί η αποδοτικότητα των μέτρων – Νέα έκκληση στους άνω των 65 ετών»

Ωστόσο το θέμα θα εξετασθεί λεπτομερώς στο τέλος της επόμενης εβδομάδας σε υψηλό επίπεδο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία όλων των ειδικών αλλά και των αρμοδίων υπουργών. Ωστόσο η κυβέρνηση επιχειρεί να αποφύγει με κάθε τρόπο την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στην κίνηση γι αυτό και πρώτα θα εφαρμοσθούν άλλα μέτρα πριν αξιοποιηθεί το χειρότερο σενάριο.

Πριν το lockdown

Στο τραπέζι παραμένει το θέμα της χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, των αυστηρότερων ελέγχων για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός σε πλατείες και άλλα σημεία της πόλης, ενώ αναμένεται αν συνεχισθεί η αύξηση των περιστατικών στην Αττική είναι πιθανό να υιοθετηθούν κι άλλοι περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι να κλείνουν στις 10 το βράδυ, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είπαν Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης για νέο lockdown

Σχετικά Άρθρα

Back to top button