ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού – Οι ανησυχίες και το σταδιακό άνοιγμα της χώρας

Τι φοβάται η κυβέρνηση για τον τουρισμό

Πολύ νωρίτερα από ότι είχε ανακοινωθεί ανοίγει σταδιακά η χώρα αφού αίρεται το lockdown στις περισσότερες δραστηριότητες.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει περισσότερους τομείς όπως είναι για παράδειγμα οι οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν όχι στις 15 Μαΐου όπως είχε ανακοινωθεί αλλά στις 8 Μαΐου. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι ανοίγει: «Άρση lockdown: Ανοίγουν φροντιστήρια, οργανωμένες παραλίες, δικαστήρια»

Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη – λένε πηγές του HealthReport.gr – ήθελε να προλάβει έναν πιθανό συνωστισμό στις ελεύθερες παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο, με δεδομένο ότι ο καιρός θα είναι καλός. Ένας συνωστισμός όμως που μπορεί να έφερνε διασπορά του κορονοϊού στους πολίτες που θα έσπευδαν στις παραλίες για λίγη ξεγνοιασιά.

Οι φόβοι

Οι φόβοι των ειδικών και ειδικά της κυβέρνησης εστιάζονται στο γεγονός ότι μία νέα διασπορά του κορονοϊού θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην τουριστική περίοδο η οποία ξεκινά επισήμως στις 15 Μαΐου.

Αναμονές για τον κορονοϊό στα αεροδρόμια

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα ήθελε αυτή τη χρονική στιγμή να διακινδυνεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τους κατοίκους της χώρας μας να βρίσκονται ακόμη σε περιορισμούς χρονικούς αλλά και μετακίνησης, αφού δεν έχει επιτραπεί ακόμη η αλλαγή από νομό σε νομό, κάτι που θα επιτραπεί όταν τελικά θα αρχίσουν να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες στην Ελλάδα στις 15 Μαΐου.

Αντίθετα μία χώρα που έχει ανοίξει τις περισσότερες δραστηριότητες της εμφανίζει και μία εικόνα άκρως βελτιωμένης επιδημιολογικά, γεγονός που θα συμβάλει στη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό ενόψει της τουριστικής περιόδου, εκτιμούν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου έχει ποντάρει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας στον τουρισμό και μία ενδεχόμενο αποτυχία στις προβλέψεις θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση.

Ήδη εξάλλου για την αγορά της Αγγλίας που είναι μεγάλη πηγή εσόδων για τη χώρα μας, ο Ιούνιος είναι ένας μήνας που μάλλον χάνεται αφού η Βρετανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βάζει σε καραντίνα 14 ημερών του Βρετανούς που θα ταξιδεύουν εκτός χώρας.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμμαχίας που έχει κάνει με το Ισραήλ, ποντάρει στους Ισραηλινούς για το πρώτο μεγάλο κύμα τουριστών που θα βγάλει την Ελλάδα από τη γκρίζα πραγματικότητα και το εξάμηνο lockdown που είχε επιβληθεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button