ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός – Βατόπουλος στο HealthReport.gr: Τι αναμένουμε για αυτό το Σαββατοκύριακο – Οι εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα

Σε αναμονή είναι και οι ειδικοί επιστήμονες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν θα αρχίσει η πολυπόθητη μείωση των κρουσμάτων

Σε αγωνία είναι κυβέρνηση και ειδικοί για να διαπιστώσουν εάν θα ξεκινήσει κάποια στιγμή η μείωση έστω και μικρή, των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα.

Παρότι μέχρι σήμερα η τάση είναι αυξητική και όλες οι πληροφορίες και του HealthReport.gr οδηγούν σε παράταση του lockdown, οι επιστήμονες της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας αναμένουν εάν από τα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσει ένα πρώτο δείγμα μείωσης.

Βατόπουλος στο HealthReport.gr

Όπως δηλώνει στο HealthReport.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «εάν είναι να δούμε κάποια μείωση αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει να φαίνεται από το Σαββατοκύριακο. Έστω μία μικρή μείωση θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι πιθανώς το lockdown που εφαρμόστηκε πριν από κάποιες ημέρες μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα».

Ανοικτό είναι ένα lockdown στην Αττική

Όλα ωστόσο μέχρι σήμερα δείχνουν ότι η τάση είναι αυξητική. Γι αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ανακοίνωσε νέα απαγόρευση στην κυκλοφορία από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί από αύριο Παρασκευή. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα μετακινούμαστε τη νύχτα μόνο με 2 sms: «Lockdown: Από αύριο σε ισχύ το νέο μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ – Πως θα μετακινηθείτε τη νύχτα»

Προς παράταση του lockdown εάν δεν μειωθούν δραστικά τα κρούσματα

Πάντως εάν άμεσα και το πολύ σε 15 ημέρες δεν φανούν σημαντικά αποτελέσματα και από τις νέες απαγορεύσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε παράταση του lockdown.

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, η χώρα θα ανοίξει και πάλι κοντά στις 10 με 15 Δεκεμβρίου για λίγες όμως ημέρες προκειμένου να κινηθεί η αγορά για τα Χριστούγεννα και αμέσως μετά κοντά στις 5 με 6 Ιανουαρίου θα κλείσει και πάλι ανάλογα την επιθετικότητα του κύματος κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button