ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Ξεφεύγει ο ιός παγκοσμίως -Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε 1,5 μήνα

Αρχική > ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ > Κορονοϊός: Ξεφεύγει ο ιός παγκοσμίως -Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε 1,5 μήνα

Μπροστά σε νέους φόβους βρίσκονται οι κυβερνήσεις στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, καθώς ο νέος κορονοϊός δε δείχνει να μπορεί να τιθασευτεί.
Είναι ενδεικτικό με βάση την καταμέτρηση που έγινε από το πρακτορείο Reuters, ότι τα περιστατικά από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, διπλασιάστηκαν μέσα σε περίπου 1,5 μήνα.
Συγκεκριμένα χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες για να φτάσουν τα κρούσματα τα 10 εκατομμύρια και μόλις 43 ημέρες για να διπλασιαστούν και να αγγίξουν τα 20 εκατομμύρια.

Τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία αλλά και την Ινδία.

Πάνω από τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό έχουν διαγνωστεί ως αυτό το στάδιο στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, τις δύο χώρες που πλήττονται περισσότερο στον πλανήτη, με 5.075.678 κρούσματα (163.282 θανάτους) και 3.057.470 μολύνσεις (101.752 νεκρούς) αντίστοιχα.

Οι νεκροί από την ασθένεια Covid-19 έχουν ξεπεράσει τους 728.000, είναι δηλαδή περισσότεροι από τα θύματα της γρίπης – σε ετήσια βάση.
Κάτι βέβαια που δείχνει ότι ο ιός εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και όσοι πίστευαν ότι σιγά σιγά θα εξαφανισθεί, διαψεύδονται.

Οι ελπίδες πάντως όλων τω χωρών φαίνεται πως για άλλη μία φορά εστιάζονται σε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή σε μία θεραπεία που να αποτρέπει τα σοβαρά και θανατηφόρα περιστατικά.

Βέβαια σε ότι αφορά στο εμβόλιο, η ανησυχία των αρμόδιων αρχών και στη χώρα μας, σχετίζεται με το αν οι πολίτες θα δεχθούν τελικά να το κάνουν όταν βγει στην αγορά. Η εμπειρία άλλωστε από τη γρίπη έδειξε ότι ειδικά τον πρώτο χρόνο, ελάχιστοι είχαν εμβολιαστεί. Με βάση τα επίσημα στοιχεία που είχαν καταγραφεί από το υπουργείο Υγείας, το 2009 με τον Η1Ν1 το πρώτο έτος που ξέσπασε η γρίπη και είχαν αγορασθεί τα εμβόλια, μόλις το 6% των πολιτών είχαν εμβολιασθεί.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button