Ειδήσεις Υγείας

Κρυολόγημα: 6 τρόποι να ανακουφιστείτε πιο γρήγορα

Έξι τρόποι για άμεση ανακούφιση από το κρυολόγημα

Το κοινό κρυολόγημα, γνωστό και ως ρινοφαρυγγίτιδα, οξεία ρινοφαρυγγίτιδα είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία προσβάλλει κυρίως τη μύτη.

Έτσι όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες τόσο αυξάνεται η κυκλοφορία των αναπνευστικών ιών κυρίως στους κλειστούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: βήχα, πονόλαιμο, ρινική καταρροή (ρινόρροια) και πυρετό.

Κρυολόγημα: 6 τρόποι να ανακουφιστείτε πιο γρήγορα

1. Γαργάρες με αλατόνερο

Οι ειδικοί συστήνουν τη μέθοδο ως ένα όπλο για την αντισηψία και την απομάκρυνση ιών και βακτηρίων από τον φάρυγγα καθώς και την αποτροπή επιδείνωσης των συμπτωμάτων.

2. Προσοχή στη ξηρότητα

Η συχνή χρήση χαρτομάντιλων ερεθίζει το δέρμα της μύτης. Μην παραλείπετε τη συχνή επάλειψη της περιοχής με ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη ώστε να μειωθεί η ξηρότητα και ο ερεθισμός.

3. Χρήση ήπιων ρινικών σπρέι

Τα ρινικά σπρέι μπορούν να ανακουφίσουν από την ενοχλητική συμφόρηση της μύτης. Οι ειδικοί προτείνουν ένα ρινικό διάλυμα φυσιολογικού ορού με θαλασσινό αλάτι μπορεί να διευκολύνει την αναπνοή.

4. Ξεκούραση

Επωφεληθείτε από τη φυσική αποκατάσταση του οργανισμού κατά τη διάρκεια του ύπνου και φροντίστε να είναι ποιοτικός και επαρκής.

5. Νερό πολύ νερό

Αποτελεί κίνηση-κλειδί για όσους ταλαιπωρούνται από κρυολόγημα ενώ οι φρέσκοι χυμοί από πορτοκάλι εξασφαλίζουν βιταμίνη C. Πέρα από το νερό, δοκιμάστε και πέντε τρόφιμα που ξεδιψούν και θωρακίζουν ταυτόχρονα την υγεία του οργανισμού.

6. Μείνετε ζεστοί

Αν και αναμενόμενα οι περισσότεροι άνθρωποι θα αποζητήσουν τη ζεστασιά όταν κρυολογήσουν, οι ειδικοί επαναλαμβάνουν πως χρειάζονται ζεστά ρούχα κατά τις εξόδους και κουβέρτα μέσα στο σπίτι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button