ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Έρχονται 4000 προσλήψεις στο ΕΣΥ κυρίως νοσηλευτών

Τι ανακοινώσεις έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ για τον τομέα της υγείας σε μία αίθουσα με μέτρα γα τον κορονοϊό

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη η οποία πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού αλλά και με ελάχιστους παραβρισκόμενους.

Προσλήψεις νοσηλευτών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που εξήγγειλε, ότι θα ενισχυθεί το ΕΣΥ με προσωπικό. Όπως είπε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας «θα ενισχυθεί με 4000 μόνιμες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών και πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να δοθεί προτεραιότητα στο προσωπικό που εργάσθηκε ως επικουρικό κατά της διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, με ειδική μοριοδότηση που θα δοθεί στους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Έτσι θα διευκολυνθεί η πρόσληψη τους στο ΕΣΥ με μόνιμο χαρακτήρα.

Αλλαγές στην ΠΦΥ

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις γενικότερες αλλαγές που θα γίνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ επιγραμματικά σημείωσε πως θα ανασυγκροτηθεί και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ για όλες τις αλλαγές που προωθούνται τους επόμενους μήνες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: «Υπουργείο Υγείας: Πως θα στηθούν τα Δίκτυα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας- Όλες οι αλλαγές»

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη στήριξη του συστήματος υγείας με Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας που θα διαθέτουν μικρά χειρουργεία ενώ θα γίνονται και οι απαραίτητες θεραπείες. Πρόκειται για Μονάδες στις οποίες θα γίνονται μικρές επεμβάσεις, όπως υπάρχουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα και οι ασθενείς δεν χρειάζεται να παραμένουν για πάνω από μία ημέρα νοσηλευόμενοι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Θα κάνουμε μία μεγάλη τομή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα με Μονάδες Χρόνιων Παθήσεων και Ημερήσιας Νοσηλείας για μικρά χειρουργεία και θεραπείες. Αλλά και σε προσωπικό με 4.000 μόνιμες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών, κυρίως, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button