ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Lockdown: Άνοιγμα όλων των καταστημάτων με click in shop από 18 Ιανουαρίου- Τι θα γίνει στις κόκκινες περιοχές

Ανοίγουν από Δευτέρα τα καταστήματα σε όλη την επικράτεια με τη διαδικασία του click in shop

Αρχική > Άρθρα > Lockdown: Άνοιγμα όλων των καταστημάτων με click in shop από 18 Ιανουαρίου- Τι θα γίνει στις κόκκινες περιοχές

Ανοίγει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλη η αγορά από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου καθώς οι λοιμωξιολόγοι άναψαν το πράσινο φως για την λειτουργία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού η οποία συνεδρίαζε από το πρωί εισηγήθηκε το άνοιγμα όλων των καταστημάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λειτουργία θα γίνει με τις εξής προϋποθέσεις:

Λειτουργία με click away στις κόκκινες περιοχές και λειτουργία με Click in shop στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Ετσι, οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033. Οι παραβάτες δε, θα πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία που παραμένουν κλειστά, δηλαδή στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, με το σενάριο να δώσουν το «πράσινο φως» για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, να μην συγκεντρώνει -τουλάχιστον προς το παρόν- πολλές πιθανότητες.

Πάντως οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button