ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Lockdown: Από αύριο σε ισχύ το νέο μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ – Πως θα μετακινηθείτε τη νύχτα

Από αύριο τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας μπαίνουν σε εφαρμογή

Από αύριο Παρασκευή 13 Νοεμβρίου από τις 21:00 έως τις 5:00 το πρωί απαγορεύεται πλέον η μετακίνηση σε όλη τη χώρα και επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους.

Ειδικότερα οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για:

-λόγους εργασίας,

-λόγους Υγείας και

-για βόλτα με τα κατοικίδια.

Πως θα μετακινηθείτε

Τα νέα μέτρα του lockdown φυσικά και δεν ελήφθησαν τυχαία σε όλη τη χώρα. Άλλωστε η κατάσταση είναι πια εκρηκτική σε πολλές περιοχές και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.
Παρότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι νέα μέτρα θα λαμβάνονταν κυρίως στη συμπρωτεύουσα, τελικώς αποφασίστηκε να παρθούν για όλη την επικράτεια καθώς η τάση στα κρούσματα είναι αυξητική παντού, παρά το lockdown των τελευταίων ημερών.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε όμως και ο τεράστιος αριθμός των sms που εστάλησαν σε όλη τη χώρα για μετακίνηση ειδικά τη νύχτα, αφού ξεπέρασαν τα 4 εκατ.

Πάντως για να μετακινηθεί κανείς τη νύχτα μετά τις 21:00 το βράδυ και έως τις 5:00 το πρωί, για τους 3 παραπάνω λόγους θα πρέπει να αποστείλει sms στο 11033, ενώ θα μπορεί πλέον να αποστέλλει μόνο δύο SMS.

Τα sms

Ειδικότερα για μετακίνηση για λόγους υγείας, ισχύει η αποστολή SMS προς το 13033 με κωδικό 1. Για συνοδεία κατοικίδιου ζώου ισχύει SMS με κωδικό 6

Σχετικά με αυτούς που εργάζονται χρειάζονται την βεβαίωση εργαζομένου για την μετακίνησή τους είτε αυτή gov.gr (PDF) είτε μέσω του ΕΡΓΑΝΗ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button