ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Lockdown: Ποιες νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Έκκληση του Νίκου Χαρδαλιά να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες

Στο «βαθύ κόκκινο» δηλαδή στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, κατατάσσονται νέες περιοχές της χώρας λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς οι περιοχές που μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο είναι η Φωκίδα και τα Ανώγεια από αύριο το πρωί. «Κατατάσσονται από αύριο στις 06.00 το πρωί στο «βαθύ κόκκινο». Ειδικά στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59».

Επίσης οι περιοχές που είναι στο όριο είναι η Κοζάνη,η Καστοριά, τα Ιωάννινα,  η Καβάλα, η Ημαθία, οι Σέρρες, το Κιλκίς,η Ζάκυνθο,τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Παράλληλα δήλωσε πως «εφιστούμε την προσοχή και απευθύνουμε έκκληση για τήρηση των μέτρων». Και συνέχισε: «Στην Λάρισα αναστέλλεται η ένταξη στο «βαθύ κόκκινο» όπως είχαμε ενημερώσει, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας».

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός από την έναρξη της πανδημίας, τα δεδομένα αλλάζουν. Μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

Οι μεταλλάξεις επιβαρύνουν την κατάσταση σε όλη τη χώρα. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Να μένουμε σπίτι και μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button