ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Lockdown: Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα – Οι αποφάσεις και οι πιέσεις στους ειδικούς

Προς άνοιγμα της αγοράς οδεύει η κυβέρνηση ενώ οριστικά αποφασίζουν αύριο οι επιστήμονες

Αρχική > ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ > Lockdown: Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα – Οι αποφάσεις και οι πιέσεις στους ειδικούς

Το τελικό πράσινο φως τους θα κληθούν να δώσουν αύριο οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν ώστε να εγκρίνουν έστω και ένα περιορισμένο άνοιγμα της αγοράς.

Άλλωστε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει μία ανάσα στην αγορά ενώ όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόθεση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο έστω με click away. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο πρωθυπουργός: «Μητσοτάκης για λιανεμπόριο: Πρόθεση να ανοίξει έστω και με click away»

Ο κορονοϊός μείωση δραματικά την κίνηση στα καταστήματα

Στο πλαίσιο αυτό όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ενώ μέσω εκπτώσεων θα ανοίξει τα καταστήματα τόσο για click away όσο και για το click in shop που θα περιλαμβάνει είσοδο των πελατών στα καταστήματα αλλά με ραντεβού ή σχετική προπαραγγελία.
Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να μην αρνηθούν οι επιστήμονες ή να μην υπάρξει κάποια ανατροπή το Σαββατοκύριακο.

Οι ειδικοί

Όλα δείχνουν πάντως πως οι επιστήμονες θα δώσουν τελικώς το πράσινο φως τους για το άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς στις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, έχουν συνυπολογίσει και το θέμα της ψυχολογίας των πολιτών που είναι για μήνες υπό περιορισμό και lockdown.

Ο κορονοϊός μείωση δραματικά την κίνηση στα καταστήματα

Ταυτόχρονα πάντως οι πιέσεις που ασκούνται από την κυβέρνηση προς τους λοιμωξιολόγους είναι πολλές για το άνοιγμα της αγοράς με click away, γεγονός που όλα δείχνουν πως θα τους οδηγήσουν να συμφωνήσουν σε ένα προσεκτικό άνοιγμα της αγοράς.
Εξάλλου έχει αποφασισθεί και από την κυβέρνηση, να μην ανοίξουν τα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια), ώστε να δοθεί προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και να κινηθεί η αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button