Ειδήσεις Υγείας

Mήπως ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά;

Οι αλλαγές στη διάθεση, στον ύπνο, ακόμη και στις τιμές της χοληστερίνης ή τα επίπεδα του σιδήρου στο αίμα, ενδεχομένως να οφείλονται σε προβλήματα στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα που βρίσκεται στον λαιμό, κάτω από το μήλο του Αδάμ.

Δείτε ποια είναι τα σημάδια sos:

Η κόπωση και η έντονη ατονία, χωρίς λόγο ίσως είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το θυρεοειδή σας. Αν η διάθεσή σας είναι μελαγχολική δε χάνετε βάρος παρότι δεν τρώτε πολύ, κρυώνετε ενώ οι αλλοι ζεσταίνονται αποτελούν σημάδια του υποθυρεοειδισμού.

Ο γιατρός θα συστήσει μια εξέταση αίματος για τον έλεγχο των ορμονών του αδένα, καθώς και ένα υπερηχογράφημα για να διαπιστωθούν αλλοιώσεις, διόγκωση, όζοι που μπορεί να συνυπάρχουν.

Για την αντιμετώπιση του θυρεοειδή χορηγείται διά βίου θυροξίνη σε δόσεις που κυμαίνονται ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασης.

Στην περίπτωση που αισθάνεστε τα νεύρα σας τεντωμένα, η καρδιά σας χτυπά «τρελά» και η πίεσή σας έχει ανέβει ενώ έχετε χάσει και βάρος είναι συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν υπερθυρεοειδισμός.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιο συνηθισμένη μορφή υπερθυρεοειδισμού, η νόσος Graves, είναι αυτοάνοση ασθένεια, γεγονός που σημαίνει ότι οργανισμός επιτίθεται στον ίδιο του τον θυρεοειδή και παράγει αντισώματα εναντίον του (αυτοαντισώματα). Σε πολλές περιπτώσεις της νόσου Graves ο ασθενής παρουσιάζει και εξόφθαλμος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button