ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μαγιορκίνης: Έρχονται τα rapid τεστ για τον κορονοϊό – Τι είπε για το εμβόλιο

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για άλλη μία ημέρα στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για άλλη μία ημέρα στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος φαίνεται πως έχει αποφασίσει να μην εμφανιστεί άλλη φορά στην τηλεοπτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Ο κ.Μαγιορκίνης στη σημερινή τηλεοπτική ενημέρωση αναφέρθηκε στα σημερινά νέα κρούσματα που χτύπησαν ρεκόρ με το κέντρο της Αθήνας να είναι και πάλι στο κόκκινο, αφού σύμφωνα με τον καθηγητή, το κέντρο της πόλης συνεχίζει να έχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά: “Κορονοϊός: Άλμα – σοκ με 416 νέα κρούσματα – 240 Αττική – Πέντε θάνατοι”

Τα rapid τεστ

Ο επίκουρος καθηγητής αναφέρθηκε στα rapid τεστ τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιούνται ευρέως σύντομα και στη χώρα μας.

Άλλωστε όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα διαθέσει σύντομα 120 εκατομμύρια rapid τεστ σε χώρες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Ήδη πάντως στη χώρα μας έχουν χρησιμοποιηθεί 200.000 τέτοια τεστ στην Μυτιλήνη σε μετανάστες και όπως διευκρίνισε ο καθηγητής όσα βγήκαν θετικά επιβεβαιώθηκαν και σε ελληνικά εργαστήρια. Δείτε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: “Κορονοϊός: Στην Ελλάδα 200.000 γρήγορα Test – Που θα χρησιμοποιηθούν πρώτα”

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα γρήγορα τεστ παρουσιάζουν υψηλή αποτελεσματικότητα και ακρίβεια αφού σε σχέση με τα μοριακά τεστ υστερούν μόνο κατά 5- 8%.

Το εμβόλιο

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι η εταιρεία Pfizer αναμένεται να ολοκληρώσει την τρίτη φάση των δοκιμών πιθανώς τον Οκτώβριο και εάν όλα πάνε καλά, εκτιμά ότι θα έχει εκατομμύρια δόσεις το επόμενο διάστημα ακόμη και μέσα στο 2020.

Σε ότι αφορά την επόμενη χρονιά, οι διαβεβαιώσεις της εταιρείας αναφέρουν – σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη– ότι μέσα στο 2021 θα μπορεί να διαθέσει ακόμη και 1 δις δόσεις του εμβολίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button