ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μαγιορκίνης: Μπήκαμε στο 2ο κύμα του κορονοϊού τον Αύγουστο – Έρχεται σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας

Στην εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας αλλά και στη νέα αύξηση αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

Αρχική > Άρθρα > Μαγιορκίνης: Μπήκαμε στο 2ο κύμα του κορονοϊού τον Αύγουστο – Έρχεται σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας

Στην καθημερινή δραματική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική πια ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Άλλωστε σήμερα ο ΕΟΔΥ κατέγραψε νέα αύξηση στα περιστατικά αλλά και σε όσους είναι διασωληνωμένοι. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορoνοϊός: 399 νέα κρούσματα – Τρεις θάνατοι – 87 διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο»

Από τον Αύγουστο στο 2ο κύμα

Μπορεί οι περισσότεροι να ήταν διακοπές εκείνη την περίοδο, φαίνεται όμως ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού είχε χτυπήσει την «πόρτα» μας.
Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, η χώρα μας μπήκε στο δεύτερο κύμα της επιδημίας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Όπως εξήγησε ο κ.Μαγιορκίνης διανύουμε εδώ και δύο μήνες το δεύτερο κύμα αλλά η χώρα μας βρίσκεται σε πιο ήπια επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο χειμώνας

Ωστόσο όπως τόνισε ο κ.Μαγιορκίνης, «έχουμε δρόμο μπροστά μας» με δεδομένο ότι έρχεται και ο χειμώνας. Με βάση τα συμπεράσματα που υπάρχουν από άλλες χώρες που έχουν σήμερα 10 βαθμούς χαμηλότερα από ότι η Ελλάδα, θα υπάρξει σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας του κορονοϊού, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής. Γι αυτό όπως είπε “χρειάζεται περισσότερη προσοχή από όλους μας”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button