ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μαγιορκίνης: Περιορίσθηκε η δραματική διασπορά του κορονοϊού από τα μέτρα – Δεν εφησυχάζουμε

Λεπτομέρειες για τη μείωση των νέων κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας έδωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

Περιορίσθηκε η δραματική εξάπλωση του κορονοϊού αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθότι τα κρούσματα εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, διαμήνυσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην πρώτη του επίσημη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Τσιοδρα. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: “Η πανδημία σιγοβράζει”!

Ο κ.Μαγιορκίνης εξήγησε πως θα είχαμε δραματική διασπορά σε ολη τη χώρα εάν δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα όπως η χρήση μάσκας, οι περιορισμοί σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας κ.α. Πάντως στην αρχή της τοποθέτησής του είπε ότι είναι ενθαρρυντικό μεν το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχομενη ημέρα φαίνεται ανάσχεση στο κύμα του κορονοϊού, αλλά δεν πρέπει να μας ξεγελάει όπως είπε. Γεγονός βέβαια που αποδεικνύει γιατί είναι απαραίτητα τα μέτρα αλλά και η μάσκα.

Γι αυτό και επεσήμανε πως δεν θα πρέπει να μας ξεγελά η μικρή ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα νέα κρούσματα μίλησε για αύξηση η οποία αναμένεται να συνεχισθεί το επόμνεο διάστημα γι αυτό και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button