ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μαγιορκίνης: Πιο δύσκολος ο έλεγχος της επιδημίας σε πόλεις από ότι στα χωριά – Σε σταθεροποίηση η Αττική

Την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας ανέλυσε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

Τριψήφια παραμένουν τα νέα κρούσματα και μάλιστα πολύ αυξημένα σε καθημερινή βάση, ενώ οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας αναμένουν τα αποτελέσματα και των νέων μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα μας μετά την εφαρμογή του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ με τα νέα κρούσματα και που εντοπίζονται: “Κορονοϊός: 408 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Έξι νέοι θάνατοι – 89 στις ΜΕΘ”

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, σημείωσε ότι στην Αττική παρατηρείται σταθεροποίηση άλλα όπως διευκρίνισε: «Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».

Οι πόλεις και τα χωριά

Ο Καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε ότι ο έλεγχος της επιδημίας είναι πιο δύσκολος σε μεγάλες πόλεις από ότι σε μικρότερες και σε χωριά, έστω κι αν παρουσιάζουν παρόμοιο ποσοστό.

«Το μέγεθος της πόλης ή του χωριού παίζει ρόλο στην πανδημία» ανάφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγώντας πως δύο διεθνείς μελέτες έδειξαν ότι η εφαρμογή των μέτρων είναι πιο δραστική σε ένα χωριό σε σύγκριση με τις πόλεις.

Περιέγραψε μάλιστα το φαινόμενο αναφερόμενος σχηματικά σε οχήματα. Όπως είπε: «Όσο πιο μεγάλο είναι ένα όχημα τόσο πιο δύσκολο είναι να ελεγχθεί. Γι αυτό και στα αστικά κέντρα χρειάζεται επιμονή για να ελέγξουμε την πανδημία».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button