ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μαγιορκίνης: Σε νέα επιταχυνόμενη φάση η πανδημία – Σε εύθραυστη σταθεροποιημένη κατάσταση η Ελλάδα – 227 στην Αττική σήμερα

Στο ρεκόρ των νέων κρουσμάτων αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

Αρχική > Άρθρα > Μαγιορκίνης: Σε νέα επιταχυνόμενη φάση η πανδημία – Σε εύθραυστη σταθεροποιημένη κατάσταση η Ελλάδα – 227 στην Αττική σήμερα

Ρεκόρ κρουσμάτων για τη χώρα μας πό την πρώτη μέρα της πανδημίας, αφού για πρώτη φορά εντοπίσθηκαν 508 νέα κρούσματα στην επικράτεια. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλη την έκθεση του ΕΟΔΥ: “Κορονοϊός: 508 νέα κρούσματα – 8 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας!”

Ο επίκουρος καθηγητής και εκπρόσωπος πια του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην πορεία της επιδημίας στη χώρα μας σημειώνοντας 227 στην Αττική και 63 στη Θεσσαλονίκη.

Η Αττική

Όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη χώρα μας καταγράφονται ήπιες αυξητικές τάσεις, ενώ στην Αττική υπάρχει μία ευαίσθητη όπως είπε τάση σταθεροποίησης. Εικόνα η οποία μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα, όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, καθώς ο καιρός που θα αλλάξει αναμένεται να φέρει «ανοδική καμπή και θα επιτείνει την μεταδοτικότητα του ιού».

Πάντως η Αττική εξακολουθεί να προβληματίζει δεόντως την ςπιτροπή των ειδικών αφού τα νέα κρούσματα καθημερινά να αυξάνονται με τα σημερινά να αγγίζουν τα 227. Γι αυτό ο κ.Μαγιορκίνης ανέφερε ότι θα πρέπει να τηρούνται όσο ποτέ άλλοτε τα ατομικά μέτρα προστασίας ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Στα 20.000 τα ενεργά κρούσματα

Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι περίπου 20.000, όπως είπε ο κ.Μαργιοκίνης παρότι διευκρίνισε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει δυσκολία στην ακριβή καταμέτρηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον κ.Χαρδαλιά η Αττική είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές της χώρας, αφού όπως είπε απέχει από το επίπεδο 4 αρκετά. Γεγονός που σημαίνει ότι απέχει και από ένα πιθανό lockdown.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button