
Μαγιορκίνης: Στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα φανεί η αποδοτικότητα των μέτρων – Νέα έκκληση στους άνω των 65 ετών
Στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα για άλλη μία φορά ο 42χρονος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό
Και πάλι στη θέση του γνωστού λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος ενημέρωσε σε μία ημέρα και που πάλι καταγράφηκε έκρηξη κρουσμάτων.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ξανά αριθμό νέων κρουσμάτων στα ύψη αφού επισήμως εντοπίσθηκαν 346 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τα νέα σημερινά κρούσματα: “Κορονοϊός: 346 νέα κρούσματα – Οκτώ νεκροί το τελευταίο 24ωρο -77 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι”
Στο “στόχαστρο” η Αττική
Όπως είπε ο κ.Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, και στο δεύτερο κύμα της επιδημίας ο κορονοϊός χτυπά και πάλι τα αστικά κέντρα.
Αναφέρθηκε μάλιστα εκτενώς στην Αττική όπου μόνο σήμερα κατεγράφησαν 210 νέα κρούσματα από τα συνολικά 346.
Ο επίκουρος καθηγητής σημείωσε ότι η επιδημία στην χώρα μας παραμένει με αυξητικές τάσεις αφού καθημερινά τα κρούσματα ξεπερνούν τα 300, ενώ η Αττική είναι στο επίκεντρο αφού σχεδόν πάνω από τα μισά νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.
Σχετικά με τους θανάτους ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων είναι οι 5 αριθμός που πλησιάζει αυτόν του πρώτου κύματος.
Ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχει μείωση της μεταδοτικότητας ακριβώς λόγω των μέτρων που ελήφθησαν. Υπογράμμισε όμως ότι απαιτείται προσοχή και το επόμενο διάστημα προκειμένου να περιορισθεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.
Ο κ.Μαγιορκίνης έκανε νέα έκκληση στους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές αλλά και τις δραστηριότητές τους ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.
Τι είπε για το lockdown ο Χαρδαλιάς
Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τον κ.Μαγιορκίνη η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στην Αττική, θα φανούν στο τέλος της άλλη εβδομάδας. Στην περίπτωση πάντως που χρειασθεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα, αυτά θα γίνουν με μία προτεραιοποίηση όπως έγινε στο εξωτερικό.
Σχετικά με το lockdown ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε από την πλευρά του σχετικά με τις φήμες για νέο lockdown, πως στόχος είναι να τηρούνται σήμερα τα υπάρχοντα μέτρα ώστε να μη χρειασθούν περισσότερα.
“Το lockdown είναι η τελευταία λύση” είπε με νόημα μετά την έντονη ανησυχία για νέους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Επανέλαβε πάντως πως όλα τα μέτρα είναι κλιμακωτά και “τελευταίο μας μέτρο είναι το lockdown από το οποίο είμαστε αρκετά μακριά”.