ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μαγιορκίνης: Υποχωρούν τα κρούσματα σε ηλικίες κάτω των 40 ετών – Τι είπε για τις μάσκες

Τι είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας, ο οποίος αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα

Αρχική > Άρθρα > Μαγιορκίνης: Υποχωρούν τα κρούσματα σε ηλικίες κάτω των 40 ετών – Τι είπε για τις μάσκες

Τον Σωτήρη Τσιόδρα αντικατέστησε και σήμερα ο 42χρονος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς όπως είχε δηλώσει ο κ.Τσιόδρας πλέον θα ασχολείται περισσότερο με το επιστημονικό κομμάτι της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Λιγότερα κρούσματα σε νέους

Ο κ.Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στις νεαρές ηλικίες τονίζοντας ότι μειώθηκαν τα κρούσματα σε όσους είναι κάτω των 40 ετών. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Καταγράφεται υποχώρηση σε όσους είναι κάτω των 40. Άρα έχουμε μερικώς επιτυχία σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα”. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα σημερινά κρούσματα και τις ηλικίες: “Κορoνοϊός: 169 νέα κρούσματα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο- 42 στις ΜΕΘ”

Να σημειωθεί ότι όλο τον Αύγουστο είχε καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων σε νεαρά άτομα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι πλέον τα 39 έτη. Γεγονός που είχε κινητοποιήσει τις αρχές προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τις ηλικιακές αυτές ομάδες ώστε να δείξουν προσοχή. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει ο Γκίκας Μαγιορκίνης: Σιωπηλοί φορείς όσοι γυρίζουν από διακοπές – Σαρώνει ο ιός στους νέους 20 με 30 ετών

Για τις μάσκες

Σε ότι αφορά στις μάσκες ο καθηγητής κ.Μαγιορκίνης ανέφερε ότι οι επιστημονικές αποδείξεις “όπως συρρέουν αναβαθμίζουν την αποτελεσματικότητα τους στον έλεγχο της πανδημίαας. Το βλέπουμε στην υποχώρηση στο πανδημικό μας κύμα” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η μάσκα έχει εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης ενώ συμπλήρωσε: “Σε κανέναν δεν αρέσει αλλά είναι μια μικρή θυσία για να προστατευθούν οι αγαπημένοι μας”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button