ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε θα επιτραπεί – Οι 6 εξαιρέσεις

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Αρχική > Άρθρα > Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε θα επιτραπεί – Οι 6 εξαιρέσεις

Μετά τα σχολεία που ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου με εξαίρεση τα Λύκεια των κόκκινων περιοχών, αναμένεται να συζητηθεί η μετακίνηση εκτός νομού. Κάτι που με βάση όλες τις πληροφορίες του HealthReport.gr θα συνδυαστεί με δραστηριότητες όπως τα χιονοδρομικά κέντρα, το κυνήγι και το ψάρεμα.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται οι ειδικοί να εξετάσουν λεπτομερώς το θέμα ώστε να αποφανθούν για την πιθανή ημερομηνία για τις μετακινήσεις που όλα δείχνουν ότι θα είναι στις 8 Φεβρουαρίου.

Για την ώρα οι ειδικοί προτιμούν να περιμένουν μία εβδομάδα ακόμη για να εξετάσουν το θέμα για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Oι εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού

Το σενάριο πάντως θα έχει και περιορισμούς, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν απαγορεύσεις να μετακινηθούν πολίτες από κόκκινες περιοχές προς νομούς που σήμερα είναι πράσινοι.

Και βέβαια το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το κυνήγι και την επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο.

Πάντως, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

Μετακίνηση για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας σε περίπτωση των φοιτητών

Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button