ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει για ταξίδι με ΚΤΕΛ και αυτοκίνητο- Πότε προβλέπεται πρόστιμο

Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι με ΚΤΕΛ και αυτοκίνητο

Κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η έξοδος των τελευταίων αδειούχων από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια. Για τις μετακινήσεις εκτός νομού μέχρι στιγμής με Ι.Χ. όχημα, πέραν του ορίου ατόμων δεν υπάρχουν άλλες απαγορεύσεις.

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει για ταξίδι με αυτοκίνητο

Στο αυτοκίνητο επιτρέπονται να ταξιδεύουν μέχρι και τέσσερα άτομα μαζί – ο οδηγός και ακόμα τρία. Παρόλα αυτά, επιτρέπονται περισσότερα άτομα σε περίπτωση που αφορά γονείς με παιδιά (εάν είναι άνω των 18 τα παιδιά, είναι απαραίτητη η ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο), καθώς και αν πρόκειται για άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επίσης, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, εκτός αν στο ίδιο Ι.Χ. είναι γονείς με τα παιδιά τους, συμβιούντες και συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, οδηγός και επιβάτες πρέπει να φοράνε μάσκα, αλλιώς μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή και στους επιβάτες κατά περίπτωση που διεξαχθεί έλεγχος.

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει για ταξίδι με ΚΤΕΛ

Η μετακίνηση εκτός νομού με ΚΤΕΛ γίνεται με διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με ό,τι ισχύει για λιμάνια και αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες που θέλουν να μεταβούν για διακοπές στην ηπειρωτική χώρα με ΚΤΕΛ πρέπει να γνωρίζουν ότι χρειάζεται μόνο η χρήση της μάσκας και φυσικά το εισιτήριό τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button