ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετάλλαξη Μποτσουάνας: Τριπλό PCR και δεκαήμερη καραντίνα από τις χώρες της Νότιας Αφρικής – Τι αποφάσισε η επιτροπή

Τι αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων

Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε εκτάκτως εξαιτίας της μετάλλαξης Μποτσουάνας που έχει σημάνει συναγερμό σε επιστήμονες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι ταξιδιώτες από χώρες της Νότιας Αφρικής θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα αποκλειστικά για σοβαρούς λόγους και με εδική μάλιστα άδεια. Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν τριπλό αρνητικό τεστ PCR. Ένα πριν ταξιδεύσουν, ένα με την άφιξή τους στην Ελλάδα και ένα ενώ θα βρίσκονται σε δεκαήμερη καραντίνα.

Έτσι οι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια.

Νωρίτερα πάντως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως και  η Ελλάδα θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή στις ταξιδιωτικές οδηγίες για τις πτήσεις από χώρες της Αφρικής.

Ερωτηθείς ο Θάνος Πλεύρης, εάν θα υιοθετηθούν ανάλογες ταξιδιωτικές οδηγίες με το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, απάντησε ότι «θα πάμε κι εμείς σε σκληρή γραμμή, αλλά θα πρέπει οι επιστήμονές μας να αποκτήσουν καθαρή εικόνα».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button