ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετάλλαξη Όμικρον: 26 μέχρι τώρα τα κρούσματα στη χώρα μας- Πού εντοπίστηκαν

Τα περισσότερα από τα κρούσματα Όμικρον δεν σχετίζονται με ταξίδι, γεγονός που δείχνει τη διασπορά

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας τα οποία ανέρχονται πλέον σε 26 από 17 που ήταν μέχρι την περασμένη Πέμπτη.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική. Την ίδια στιγμή δεκάδες άλλα είναι ακόμη σε μικροσκόπιο των ειδικών! Το ανησυχητικό είναι ότι τα κρούσματα δεν σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε συναγερμό το υπουργείο Υγείας

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις υγειονομικές αρχές και ειδικά τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να εντοπιστούν νέα κρούσματα της Μετάλλαξης Όμικρον και να περιοριστεί όσο το δυνατόν η διασπορά της.

Άλλωστε προς ώρας οι ειδικοί επιστήμονες δεν γνωρίζουν τις ακριβείς επιπτώσεις στην δημόσια υγεία της συγκεκριμένης μετάλλαξης, η οποία εξετάζεται ακόμα λεπτομερώς σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία μετάλλαξη πάντως που φαίνεται πως οδηγεί και την Ελλάδα πολύ πιο κοντά σε νέα μέτρα ειδικά μετά τις γιορτές.
Μετάλλαξη Όμικρον: Οι φόβοι για τις γιορτές

Η κυβέρνηση αλλά και υγειονομικές αρχές είναι ιδιαιτέρως ανησυχίες για την πιθανότητα μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον κατά τη διάρκεια των εορτών. Άλλωστε όπως κάθε χρόνο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά είναι συνδυασμένες με συναθροίσεις σε σπίτια αλλά και νυχτερινά κέντρα όπου παρατηρείται συνωστισμός. Και το ζήτημα είναι ότι ελάχιστοι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ειδικά τις νυχτερινές ώρες στη χώρα μας.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button