Μετάλλαξη Όμικρον: Απίθανο να μετέδιδε ο πρώτος ασθενής – Τι εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρώτο κρούσμα της Μετάλλαξης Όμικρον έδωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

Απίθανο να μετέδιδε τον κορονοϊό ο πρώτος ασθενής με τη Μετάλλαξη Όμικρον ειδικά τις πρώτες ημέρες που εντοπίσθηκε στη χώρα μας στην Κρήτη, επεσημανε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία.

Ειδικότερα ο κ.Μαγιορκίνης εξήγησε ότι ο ασθενής τις πρώτες ημέρες δεν παρουσιάζει συμπτώματα ενώ έκανε συνεχή τεστ τα οποία και έβγαιναν αρνητικά. Μάλιστα ο 45 χρονος επιχειρηματίας που ζει μόνιμα στο Γιοχάνεσμπουργκ απομονώθηκε παρότι δεν έβγαινε θετικός, έως ότου επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό.
Όπως είπε ο κ.Μαγιορκίνης, το πρώτο διάστημα είναι απίθανο να μετέδιδε τον ιό όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Πάντως σύμφωνα με τον κ.Μαγιορκίνη η μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται σιγά σιγά να αποχωρεί έναντι της Μετάλλαξης Όμικρον η οποία εκτιμάται ότι θα επικρατήσει.

Εμβολιασμένος το πρώτο κρούσμα με Μετάλλαξη Όμικρον

Πάντως να υπενθυμιστεί ότι νωρίς το πρωί σήμερα στην Κρήτη εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσματα κορονοϊού με τη μετάλλαξη Όμικρον με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Πρόκειται για Έλληνα, μόνιμο κάτοικο του Γιοχάνεσμπουργκ, που πήγε στα Χανιά για να δει τους γονείς του ενόψει Χριστουγέννων. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι εμβολιασμένος και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα