ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετάλλαξη Όμικρον: Επισπεύδονται τα νέα μέτρα για να περιορισθεί η διασπορά – Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη

Τι μέτρα είναι στο τραπέζι με το φόβο και της Μετάλλαξης Όμικρον

Στα βήματα της υπόλοιπης Ευρώπης που επιχειρεί με κάθε τρόπο να προστατευθεί από τη Μετάλλαξη Όμικρον, κινείται και η χώρα μας.
Το πρώτο επίσημο κρούσμα της Μετάλλαξης Όμικρον κατεγράφη άλλωστε και στην Ελλάδα (Κρήτη) και η κυβέρνηση επιχειρεί να επισπεύσει τις διαδικασίες για την κάλυψη του πληθυσμού με νέα μέτρα.

Εξάλλου στην πιθανότητα η Μετάλλαξη Όμικρον να προκαλεί υψηλή νοσηρότητα κάτι που δεν είναι ακόμη γνωστό, δημιουργεί έντονη ανησυχία τόσο στις υγειονομικές αρχές όσο και στην κυβέρνηση.

Πάντως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι πιθανόν τα εμβόλια να καλύπτουν την μετάλλαξη Όμικρον βάση των πρώτων ενδείξεων.

Τα νέα μέτρα υπό τη Μετάλλαξη Όμικρον

Στα νέα μέτρα που δρομολογεί ήδη η κυβέρνηση είναι να επισπευσθεί η τρίτη δόση του εμβολίου ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία.

-Γι αυτό και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να ορίσει πότε θα πρέπει να γίνεται μετά από 4 μήνες ή 5 μήνες. Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε να ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού στις 4 μήνες.

-Παράλληλα στο τραπέζι είναι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, παρότι κάποια κυβερνητικά στελέχη το διαψεύδουν. Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα είναι πιθανό σύντομα να γίνει υποχρεωτικός στους 50 ετών και άνω λένε πηγές του HealthReport.gr.

-Επίσης εξετάζεται η αύξηση της τηλεργασίας που σήμερα έχει ατονήσει σε πολλούς χώρους εργασίας. Εδώ και μέρες η κυβέρνηση συζητά να αυξηθεί το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, αλλά λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, το μέτρο μετατέθηκε για αργότερα.

-Το θέμα της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι, έστω κι αν οι ειδικοί επιστήμονες συχνά πυκνά συνιστούν να χρησιμοποιείται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Η Ευρώπη

Στην υπόλοιπη Ευρώπη πάντως λαμβάνονται ήδη νέα μέτρα όπως υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, lockdown αλλά ακόμη και περιορισμός των ανεμβολίαστων όπως στην Αυστρία.

Εάν η μετάλλαξη Όμικρον αρχίζει να επεκτείνεται επιθετικά και στη χώρα μας όλα βέβαια είναι ανοικτά.

Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ήδη σε συσκέψεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο επιβολής πιο σκληρών νέων μέτρων τις επόμενες δύο εβδομάδες εάν χρειασθεί. Κάτι που έχουν πράξει ήδη οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Αυστρία, η Πορτογαλία κ.α. από το φόβο της Μετάλλαξης Όμικρον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button