ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετάλλαξη Όμικρον: Γιατί η κυτταρική ανοσία και τα εμβόλια μπορούν να μας προστατεύσει – Τι είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών

Πώς προστατεύουν τα εμβόλια πιθανώς και από τη Μετάλλαξη Όμικρον

Μπορεί να υπάρχει ανησυχία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τη Μετάλλαξη Όμικρον, όμως φαίνεται πως προστατεύουν σε έναν βαθμό με βάση τα ερευνητικά στοιχεία που υπάρχουν σήμερα στην διάθεση των επιστημόνων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, μελέτη έδειξε ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τις παραλλαγές του ιού δηλαδή τις μεταλλάξεις. «Επομένως ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση στην αποτελεσματικότατα λόγω των παραλλαγών, είναι η μόνη προστασία» είπε χαρακτηριστικά η κ.Θεοδωρίδου.

«Έχει αυξηθεί ο φόβος ότι μπορεί τα εμβόλια να είναι αναποτελεσματικά. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αναμένονται λοιμώξεις και σε εμβολιασμένους, αλλά το πρόβλημα αναμένεται να είναι μικρό» σημείωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Για να καταλήξει: «Η εμφάνιση της Παραλλαγής Όμικρον μας υπαγορεύει εντατικοποίηση των εμβολιασμών και τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button