Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιο είναι το Νο1 σύμπτωμα με το οποίο ξεκινάει

Ένα νέο προειδοποιητικό σημάδι πως ο ασθενής χρήζει ιατρικής βοήθειας, αποτελεί ένα άγνωστο μέχρι σήμερα σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον.

Το αμερικανικό «Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων» (CDC) ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα νέο σύμπτωμα, το οποίο δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο ασθενής που νιώθει σαν να βρίσκεται σε μία κατάσταση αποπροσανατολισμού, θα πρέπει να ζητά τη βοήθεια ειδικών. Αλλά και όποιος αντιμετωπίζει δυσκολία στην αναπνοή, επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος, έχει υπνηλία ή είναι χλωμός και το δέρμα, τα χείλη ή τα νύχια του να γίνονται «μπλε», θα πρέπει να επισκέπτεται γιατρό.

Στην ίδια ανακοίνωση το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αίσθημα της σύγχυσης είναι πλέον όλο και πιο συχνό σε όσους έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη Όμικρον.

Επιπλέον, η έρευνα της εφαρμογής για τα συμπτώματα της νόσου Covid «ZOE», που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, όπως και αυτή του Πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου, διαπίστωσαν ότι οι πολλοί φορείς της μετάλλαξης Όμικρον έχουν εμφανίσει αλλαγή στη συμπεριφορά τους, σαν να βρίσκονται σε παραλήρημα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα σημάδια sos

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τους ειδικούς, πλέον είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί ένα κρούσματα κορονοϊού και ιδιαίτερα χωρίς την διενέργεια τεστ, καθώς τα συμπτώματα που εμφανίζονται λόγω της Ομικρον τις πρώτες 48 ώρες, θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα.

Συγκεκριμένα, είναι τα εξής:

– Ρινική καταρροή

– Ξηρό λαιμό

– Πονοκέφαλο

– Κόπωση

– Φτέρνισμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button