ΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μετάλλαξη Όμικρον: Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα και για τα άλλα δύο κρούσματα που εξετάζονται στο Λαϊκό

Προς απόλυτη επιβεβαίωση και τα άλλα δύο κρούσματα του Λαϊκού Νοσοκομείου ότι πρόκειται για τη Μετάλλαξη Όμικρον

Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα από την λεπτομερή ανάλυση που έγιναν στα άλλα δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίσθηκαν στην χώρα μας. Εκτός από το επιβεβαιωμένο κρούσμα της Μετάλλαξης Όμικρον που βρέθηκε στην Κρήτη σε 40χρονο άνδρα που ήρθε από τη Νότια Αφρική, στο Λαϊκό νοσηλεύονται άλλα δύο περιστατικά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι ειδικοί του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως πρόκειται για τη Μετάλλαξη Όμικρον, ενώ απομένουν κάποιες λεπτομέρειες από τη γονιδιακή ανάλυση.

Από τη Νότια Αφρική και τα 2 κρούσματα

Τα δύο κρούσματα που κατεγράφησαν μετά από αυτό της Κρήτης, αφορούν επίσης σε άτομα που ήρθαν από τη Νότια Αφρική.

Στον ΕΟΔΥ σήμανε συναγερμός καθώς νόσησαν ενώ παρακολουθούνται στενά στο Λαϊκό νοσοκομείο. Οι υποψίες ότι πρόκειται για τη Μετάλλαξη Όμικρον γεννήθηκαν όταν κατεγράφησαν επιπλέον χαρακτηριστικά του ιού από τα PCR τεστ στα οποία υπεβλήθησαν .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ασθενείς ήρθαν από τη Νότια Αφρική πριν από τις 27 Νοεμβρίου και υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο έπειτα από την εκδήλωση ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button