Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα 4 νέα αθώα συμπτώματα που μπορεί να προκαλεί

Μπορεί η μετάλλαξη Όμικρον να εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με σε κρυολόγημα αλλά φαίνεται πως  τέσσερα νέα φαινομενικά αθώα συμπτώματα όπως δερματικά ή εφιδρώσεις δείχνουν πως μάλλον κολλήσαμε.

Με βάση τις αναφορές από τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ, αυτά είναι τα συνήθη πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια της μετάλλαξης Όμικρον:

Ενόχληση στο λαιμό
Πόνος στην πλάτη

Ρινική καταρροή/συμφόρηση
Πονοκέφαλος

Κόπωση
Φτέρνισμα
Πόνοι στο σώμα

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα 4 νέα αθώα συμπτώματα

Ωστόσο, ο κατάλογος με τα νέα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται να μην έχει τελειωμό αφού σε αυτόν έρχονται να προστεθούν και άλλα και συγκεκριμένα:

Δερματικά

Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, πολλοί από όσους έχουν βρεθεί θετικοί στην Όμικρον, έχουν αναφέρει δύο τύποι εξανθημάτων στο δέρμα. Το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα και συνήθως εμφανίζεται σε αγκώνες, γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και ποδιών. Το εξάνθημα επιμένει μέρες ή και εβδομάδες.

Πιο σπάνιο σύμπτωμα της ίδιας κατηγορίας που παρατηρήθηκε σε νεότερους ασθενείς είναι το πρήξιμο στα δάχτυλα χεριών και ποδιών με τη μορφή και πάλι εξογκωμάτων κόκκινου ή και… μωβ χρώματος τα οποία προκαλούν πόνο.

Νυχτερινές εφιδρώσεις

Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί νυχτερινή εφίδρωση, κατά την οποία ο ασθενής  ιδρώνει τόσο πολύ, ώστε βρέχει το κρεβάτι και τα ρούχα του, παρότι δεν κοιμάται σε ιδιαίτερα θερμό περιβάλλον.

Απώλεια όρεξης

Οι ειδικοί αλλά και ολοένα περισσότεροι ασθενείς παρατήρησαν ότι ένα παράξενο σύμπτωμα μπορεί να είναι κοινό σε ασθενείς που μολύνθηκαν από τη νέα μετάλλαξη

Αυτό το ασυνήθιστο σύμπτωμα είναι η απώλεια της όρεξης. Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στη μελέτη συμπτωμάτων του ZOE Covid εξέτασαν δεδομένα από ασθενείς με Covid-19. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη μελέτη ανέφεραν την απώλεια όρεξης ως ένα σύμπτωμα που βίωσαν.

Πιθανό σύμπτωμα η υπνική παράλυση

Σύμφωνα με την Mirror, πληθαίνουν οι αναφορές για ένα νέο σύμπτωμα της Όμικρον, το οποίο διαταράσσει τον ύπνο τους, καθώς τα κρούσματα στη Βρετανία συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ο λόγος για την υπνική παράλυση, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή στα αρχικά στάδια του ύπνου.

Η ειδικός στην υπνοθεραπεία Dr Kat Lederly δηλώνει, δε, ότι μπορεί η ίδια η μόλυνση από τον ιό να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ρυθμίζει τον ύπνο.

Ωστόσο, «εάν υπάρχει αύξηση της υπνικής παράλυσης, νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο άγχος που προκύπτει από τις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωή μας αυτή τη στιγμή, την αβεβαιότητα και το άγχος που αντιμετωπίζουμε» όπως είπε η ίδια στη Mail Online.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button