Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα 5 πιο συχνά συμπτώματα – Ποιο τεστ πρέπει να κάνουμε

Η μετάλλαξη Όμικρον πλέον έχει κυριαρχήσει ως τώρα στη χώρα μας προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, με τα κρούσματα να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πολλοί αναρωτιούνται αν παρουσιάζουν συμπτώματα. Με αυτή την έξαρση να οδηγεί τους πολίτες σε φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα για rapid test και PCR, οι ειδικοί εξηγούν ποιο τεστ πρέπει να κάνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα πιο συχνά συμπτώματα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσοι νοσούν από την μετάλλαξη Όμικρον θα νομίζουν ότι έχουν ένα απλό κρυολόγημα. Τα συχνότερα συμπτώματα της – σύμφωνα με βρετανικές μελέτες είναι:

καταρροή, πονοκέφαλος, κόπωση, φτέρνισμα και πονόλαιμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασθενείς με αυτή την μετάλλαξη του κορονοϊού, σε αντίθεση με όσους νόσησαν με το αρχικό στέλεχος του ιού, σπάνια παρουσιάζουν απώλεια όσφρησης και γεύσης, βήχα και υψηλό πυρετό.

Ο ιός βέβαια, μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους με δεκάδες τρόπους, όπως έδειξε η πανδημία. Διάρροια, σύγχυση, απώλεια όρεξης, μυϊκοί πόνοι και πόνοι στις αρθρώσεις, εξανθήματα και ερεθισμένα μάτια είναι μερικά μόνο από τα άλλα συμπτώματα που αναφέρθηκαν από μελέτες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιο τεστ πρέπει να κάνουμε

O Γκίκας Μαγιορκίνης (ΑΝΤ-1) εξέφρασε την εκτίμηση ότι, λογικά, η παραλλαγή της Όμικρον θα δημιουργήσει μια πιο βραχυχρόνια έλευση κορύφωσης του νέου κύματος της πανδημίας. Παράλληλα τόνισε ότι οι προβλέψεις για την Όμικρον είναι χαοτικές και είναι δύσκολο να γίνουν, ωστόσο πρόσθεσε ότι «τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες θα δούμε το πλατό».

Αναφορικά με τα rapid test o Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως «δεν γνωρίζουμε από οποιονδήποτε οργανισμό να έχουμε πρόβλημα με τα rapid test. Όσοι πιστεύουν ότι νοσούν και βγαίνουν αρνητικά τα rapid test, να κάνουν συνέχεια self test και μόνο αν επιμένουν τα συμπτώματα να κάνουν PCR τεστ». Επίσης, είπε πως «έχουμε δει ανθρώπους να νοσούν και το μοριακό να είναι επίσης αρνητικό». «Ο ιός δεν εκκρίνεται στη μύτη και τον ρινοφάρυγγα σε κάποιες περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button